ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Το έργο  έχει ως σκοπό την Προαγωγή των Δημοκρατικών αξιών, συμπεριλαμβανόμενων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στον ευαίσθητο πληθυσμό των παιδιών ηλικίας Δημοτικού του οικισμού Ρομά Δροσερού Ξάνθης. Θα αναπτυχθούν δράσεις, ώστε τα παιδιά να αντιληφθούν βιωματικά την ουσία των δημοκρατικών αξιών και των δικαιωμάτων τους στην κοινωνία μέσω θεματικών εργαστηρίων, ενώ, παράλληλα, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν δράσεις υποστήριξης των παιδιών αυτών τόσο σε παιδαγωγικό, όσο και σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο.

ΠΗΓΗ: http://www.weareallcitizens.gr/projects_gr/politistikos-morfotikos-sullogos-gunaikon-roma-droserou-xanthis-i-elpida.html#.ViPdpqKPItz

Screen Shot 2015-10-18 at 20.55.24

Screen Shot 2015-10-18 at 20.56.13

Στα Τέμπη του Ποταμού Νέστου

Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» με την χρηματοδότηση του Ιδρύματος Μποδοσάκη,

πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στα Τέμπη του Νέστου, με στόχο την ανάδειξη της αναγκαιότητας προστασίας του περιβάλλοντος.

Την ημέρα εκείνη, οι εκπαιδευτικοί μαζί με τα παιδιά, έγραψαν σε μεγάλα χαρτόνια συνθήματα, όπως «Διατηρείται το περιβάλλον καθαρό»,

«Σεβασμός στον περιβάλλον» κ.α. και έγινε ενημέρωση σχετικά για την διατήρηση ενός καθαρού περιβάλλον.

Στην συνέχεια, τα παιδιά πήραν μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια, ενώ αργά το μεσημέρι, μετά το κολατσιό που πήραν,

αποχώρησαν για το Δροσερό.

Στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, Ν. Καβάλας

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» με την χρηματοδότηση του Ιδρύματος Μποδοσάκη, πραγματοποιήθηκε στα παιδιά ενισχυτικής διδασκαλία του Δημοτικού, εκπαιδευτική εκδρομή στον Α:ρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων.

Ο στόχος της εκδρομής είχε διττή σημασία. Πρώτον, πολλά από τα παιδιά αυτά δεν είχαν βγει ως τότε εκτός Ξάνθης, ενώ ορισμένα και εκτός οικισμού και δεύτερον, να γνωρίσουν τα παιδιά την Ιστορία και την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου τους.

Εκτός, από τον Αρχαιολογικό χώρο, τα παιδιά επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν και τον Αρχαιολογικό Μουσείο της περιοχής, ενώ τα περισσότερα έμειναν εκστασιασμένα με την διατήρηση και την αρχιτεκτονική κιόνων και πολλών αντικειμένων μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια.